Μουσείο Άλατος 

Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ ΚΟΣΜΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΑΤΟΣ

Από σήμερα, το Μουσείο Άλατος δεν βρίσκεται μόνο στην αγκαλιά του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και στην αγκαλιά του πνεύματος, αφού έγινε αποδέκτης ενός εξαίσιου δώρου. 


Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ ΚΟΣΜΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΑΤΟΣΑπό σήμερα, το Μουσείο Άλατος δεν βρίσκεται μόνο στην αγκαλιά του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και στην αγκαλιά του πνεύματος, αφού έγινε αποδέκτης ενός εξαίσιου δώρου.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής, που ήταν περιτυλιγμένη από την σημαία της Ιερής Πόλης, πραγματοποίησε.

 O Δήμαρχος Κώστας Λύρος και ο ιδρυτής της «Διεξόδου» Νίκος Κορδόσης, παρουσία των δωρητών και μόλις εννέα (λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας) προσκεκλημένων συμβούλων που αντιπροσώπευαν όλες τις δημοτικές παρατάξεις.  

Το ζεύγος Κίμωνα και Μαρίας Κοκοσούλα δώρισαν στη μνήμη του μεσολογγίτη λόγιου αδελφού τους Γεωργίου Κοκοσούλα, την προτομή του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά.Πρόκειται για ένα έργο τέχνης από πεντελικό μάρμαρο, δημιούργημα του καθηγητή γλυπτικής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Γιώργου Καλακαλλά, που παρέμεινε επί μία δεκαπενταετία «φιλοξενούμενο» στον ασφυκτικό χώρο του κήπου της οικογένειας των δωρητών.  

Η επιμελήτρια της "Διεξόδου" Ειρήνη Καρανικόλα χαιρετίζει την εκδήλωση.  

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε